Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

C :η βιταμίνη της λάμψης

Ας καλωσορίσουμε τη c,τη βασίλισσα βιταμινών.Έχει την ικανότητα να προσδίδει φωτεινότητα στην επιδερμίδα,ομοιόμορφο τόνο και να εξαλείψει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες έκφρασης.

Αλλά τί ακριβώς είναι η βιταμίνη C;;

Είναι γνωστή και ως ασκορβικό οξύ,ισχυρό αντιοξειδωτικό,απαραίτητο για την ανάπτυξη και την επιδιόρθωση όλων των ιστών του σώματος,συμπεριλαμβανομένου και αυτών του δέρματος.Είναι ένα απίστευτα ευεργετικό συστατικό για το σώμα,ένας «σωτήρας» για όλη τη φροντίδα του δέρματος γενικά.Εφευρέθηκε για τη πρόληψη της φθοράς από τις ηλιακές ακτινοβολίες,να βελτιώσει το χρωματικό τόνο,να μειώσει τους ερεθισμούς και να συντελέσει στη παραγωγή του κολλαγόνου. Το σώμα μας δεν μπορεί να παράγει τη βιταμίνη c,ούτε να την αποθηκεύσει(είναι υδατοδιαλυτή). Επομένως,μπορούμε μόνο να λάβουμε τα οφέλη της είτε από κάποιο συμπλήρωμα διατροφής,είτε από τρόφιμα που είναι πλούσια σε c.

Οι τροφές που μας βοηθούν είναι τα είναι τα εσπεριδοειδή όπως το λεμόνι, το grapefruit,το πορτοκάλι,τα πράσινα φυλλώδη όπως σπανάκι,μπρόκολο,τομάτα,φράουλα,το λάδι αγριοτριανταφυλλιάς,το ιπποφαές.

Τα οφέλη της c είναι ανεξάντλητα.Το κυριότερο όμως της χάρισμα είναι πως μπορεί να εξισορροπήσει τις δερματικές διαταραχές πριν-ή ακόμα και μετά,την εμφάνιση τους. Με μια λέξη,μπορεί ταυτόχρονα και να προλάβει και να διορθώσει τη φθορά που δημιουργείται από το περιβάλλον,το άγχος ,τις UV ακτινοβολίες και τις ελεύθερες ρίζες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι ελεύθερες ρίζες άνετα χαρακτηρίζονται ως «βόμβες» που καταστρέφουν το οξυγόνο και έτσι προκαλούνται οι δερματικές φλεγμονές και βλάβες. Σ΄αυτά τα εξαιρετικά ασταθή μόρια λείπει ένα ηλεκτρόνιο που στη προσπάθεια τους να σταθεροποιηθούν πηγαίνουν και το κλέβουν από διάφορα,υγιή κύτταρα.Όλη αυτή η διαδικασία μεταβάλλει τη σύνθεση των κυττάρων,προκαλώντας οξειδωτική βλάβη που γίνεται ορατή με ξηρότητα,ερεθισμό,πρόωρη γήρανση.

Η εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών πραγματοποιείται αν τα αντιοξειδωτικά δωρίσουν αυτό το ένα ηλεκτρόνιο που τους λείπει προτού προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στο δέρμα.Η βιταμίνη c είναι ένα τέτοιο αντιοξειδωτικό στοιχείο που τις καταστρέφει και απομακρύνει.

Ένας  από τους τρόπους με τους οποίους η c ωφελεί τη συνολική υγεία του δέρματος είναι η ενίσχυση της λειτουργίας του φραγμού του.Ο λιπιδικός φραγμός είναι ουσιαστικό κομμάτι της εξωτερικής στοιβάδας της επιδερμίδας. Όταν είναι υγιής,ενεργεί προστατευτικά,βοηθώντας το να διατηρηθεί ενυδατωμένο,απομακρύνοντας τις ενοχλητικές  ελεύθερες ρίζες.

Προσθέστε στη καθημερινή σας περιποίηση ένα προϊόν με βιταμίνη c.Προσοχή ωστόσο στα ποσοστά συγκέντρωσης 10%-20%.Κάτω από 10% υπάρχει πιθανότητα να μην είναι επαρκής και πάνω από 20% να είναι πολύ δραστική για ορισμένους τύπους δέρματος .

Όποια απορία έχει προκύψει ή επιθυμείτε να σας βοηθήσω να επιλέξετε το ιδανικό σκεύασμα βιταμίνης c, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου!

Please follow and like us: