Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πρώτα απ’ όλα: απολέπιση

Η γνωστή σε όλους μας απολέπιση έχει διφορούμενη σημασία.Απο τη μια ονομάζουμε την παθητική αποκόλληση των στρωμάτων της επιδερμίδας με τη μορφή λεπιών λόγω δερματοπάθειας και από την άλλη την αισθητική μέθοδο που συνίσταται στην αφαίρεση  των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας,τα γνωστά σε όλους μας scrub.Υπάρχουν scrub,προϊόντα απολέπισης, για το πρόσωπο και για ολόκληρο το σώμα. Σήμερα θα εστιάσουμε στο πρόσωπο.

Ας τα πάρουμε λοιπόν από την αρχή.Η απολέπιση αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά βήματα της περιποίησης της επιδερμίδας.Καλό είναι να προσέξουμε και να διαλέξουμε το ιδανικό για το δικό μας πρόσωπο.Σε μια ευαίσθητη και πιο ξηρή επιδερμίδα θα πρότεινα ένα peeling με λεπτούς κόκκους,πιο μαλακό στην υφή,τα peeling gommage όπως λέγονται στη καλλυντική γλώσσα. Σ’ ένα πιο ανθεκτικό δέρμα όπως είναι το λιπαρό μπορώ άνετα να συστήσω ένα απολεπιστικό προϊόν με πιο χοντρούς κόκκους,με πιο σκληρή υφή. Και στο αντρικό δέρμα επίσης,μιας και είναι πιο παχύ από το γυναικείο με εξαίρεση πάντα αν είναι πολύ ευαίσθητο.Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται τα δέρματα με ακμή που θα κάνω σύντομα και ξεχωριστά αναφορά.

Αγαπημένη μου απολεπιστική μέθοδος είναι αυτή που γίνεται με τη χρήση προϊόντων που εμπεριέχουν σα δραστικά συστατικά Α-και Β-υδροξυοξέα, σαλικυλικό οξύ και γλυκολικό οξύ(χημική).Πρόκειται για ουσίες που εισχωρούν στην κεράτινη στιβάδα, μαλακώνουν τα νεκρά κύτταρα με αποτέλεσμα να κάνουν πιο εύκολη την απομάκρυνση τους από την επιφάνεια του δέρματος. Η διαδικασία αυτή έχει σαν αποτέλεσμα να αποκτά η επιδερμίδα λεία υφή και λαμπερή όψη, να δίνει μια σταδιακή ομοιομορφία και ομοιοχρωμία στο πρόσωπο.Ωστόσο,σε περίπτωση που εμφανισθεί  κάποιος ερεθισμός ή  κοκκινίλα κατά την εφαρμογή αυτών των προϊόντων, καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε μικρότερη ποσότητα ή να κάνουμε πιο αραιές εφαρμογές.

Τέλος υπάρχει και η μηχανική απολέπιση ,που γίνεται είτε με τη χρήση ειδικού,τραχύ σφουγγαριού είτε με ένα χειροκίνητο  βουρτσάκι  που και καλά πρέπει να φυλάσσεται και να καθαρίζεται με πολύ προσεκτικό τρόπο ώστε να επαναχρησιμοποιηθεί χωρίς να δημιουργήσει φλεγμονές.Το βούρτσισμα  πρέπει να γίνεται απαλά, με κυκλικές κινήσεις από μέσα προς τα έξω και από κάτω προς τα επάνω πάντα αποφεύγοντας τα μάτια και κάποιο σπυράκι που τυχόν μπορεί να έχει εμφανιστεί.

Τα οφέλη της απολέπισης του προσώπου είναι πολλαπλά αφού εκτός των όσων ήδη προανέφερα,τονώνει τη μικρό-κυκλοφορία  γι’ αυτό και ό,τι τοποθετούμε μετά απ’ αυτή διεισδύει πολύ πιο εύκολα και άμεσα.

Προωθείστε τον κυτταρικό πολλαπλασιασμό με την εφαρμογή του σωστού προϊόντος μία τουλάχιστον φορά την εβδομάδα και πείτε τέλος στη τραχιά και θαμπή όψη.

Πάνω σε όποια ερώτηση ή συμβουλή ,θα σας απαντήσω πολύ ευχαρίστως!

Please follow and like us: