Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Κρέμα ή ορός;;;

Τι από τα δύο;;Ή μήπως και τα δύο;;Ουφ,μπέρδεμα.

Όχι και τόσο γιατί άλλη η δράση της κρέμας και άλλη του ορού.Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Το serum,ορός στα ελληνικά,είναι ακόμη και σήμερα ένα προϊόν που δε το αναζητούν ή δεν γνωρίζουν τις ευεργετικές λειτουργίες του.Προσωπικά πιστεύω πως οι οροί κάνουν τη μισή δουλειά, ια να μη πω σχεδόν όλη,για την επίτευξη της ενυδάτωσης,της λάμψης και την αντιμετώπιση της γήρανσης του δέρματος.Και αυτό συμβαίνει γιατί οι οροί εκτός του ότι τους επιλέγουμε βάση της πρωταρχικής ανάγκης της επιδερμίδας μας,είναι λεπτόρρευστοι,υψηλής συγκέντρωσης σε δραστικά συστατικά και λόγω του μοριακού τους βάρους διεισδύουν σε βαθύτερες στοιβάδες  της.

Επομένως,ο ορός καλύπτει και ικανοποιεί αυτό που θέλουμε να διορθώσουμε γρήγορα και άμεσα!Στις πιο λιπαρές επιδερμίδες κάποιες φορές δεν συστήνω κρέμα,ιδιαίτερα όταν επιλέγουν έναν όρο ενυδατικό.Πιστεύω πως η ενυδάτωση γίνεται,χωρίς να υπάρχει η αίσθηση λιπαρότητας που προσδίδει μια κρέμα και στέκεται επάξια ως βάση μακιγιάζ (primer).Λατρεμένοι οροί στις λιπαρές επιδερμίδες αυτοί που ρυθμίζουν τη λιπαρότητα και το σμήγμα,αφήνουν ματ αποτέλεσμα,βελτιώνουν το ανάγλυφο και τους πόρους της επιδερμίδας.Τέτοιοι είναι οι οροί που περιέχουν οξέα φρούτων ή γλυκολικό οξύ.

Πάνω απ΄τον κάθε όρο άνετα μπορούμε να εφαρμόσουμε και μια κρέμα.Πχ: αν αγοράσουμε ενυδατικό όρο και νιώσουμε ότι η επιδερμίδα μας  χρειάζεται επιπλέον νερό,επιλέγουμε μια ενυδατική κρέμα Σ’ αυτή τη περίπτωση θα ενισχύσουμε την ενυδάτωση και θα δούμε πιο γρήγορα αποτελέσματα! Μπορούμε να κάνουμε διάφορους συνδυασμούς ανάλογα το τι αισθανόμαστε ότι  λείπει από το δέρμα μας.

Στις κυρίες που δεν επιθυμούν ορό παρά μόνο κρέμα,συστήνω υφή και σύνθεση ανάλογα τον τύπο δέρματος,της ανάγκης της και πάντα ακούγοντας  το πώς θέλει να βλέπει και να το νιώθει.

Μπορείτε λοιπόν να με ρωτήσετε και να προτείνω τον ιδανικό συνδυασμό για εσάς ακόμα και αν θέλετε να φτιάξετε τη προσωπική σας κρέμα στο σπίτι!

Please follow and like us: