Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ευαίσθητο δέρμα;Ή μήπως ευαισθητοποιημένο;

Όλα αυτά τα χρόνια που εξασκώ το επάγγελμα της αισθητικού και του συμβούλου ομορφιάς,ακούω τις γυναίκες να χαρακτηρίζουν το δέρμα τους ως ευαίσθητο.

Γνωρίζουν όμως τι σημαίνει ευαίσθητο;

Ή μήπως είναι ευαισθητοποιημένο;;

Σήμερα θα προσπαθήσω να σας εξηγήσω τη διαφορά,έτσι ώστε να μπορέσετε να καταλάβετε σε ποια από τις 2 κατηγορίες ανήκει η δική σας.

Το ευαίσθητο,ανήκει στους τύπους δέρματος.Δεν είναι κάτι που θεραπεύεται καθώς είναι κληρονομικό,απλά προσπαθείτε να το κρατάτε σε ύφεση.Η επιδερμίδα είναι λεπτότερη με ίσως πιθανή παρουσία εκζέματος,ψωρίασης ή κάποιας άλλης βλάβης ή δερματικής ατοπίας.Τα αιμοφόρα αγγεία βρίσκονται πιο κοντά στην επιφάνεια του δέρματος γι’ αυτό το λόγο παρατηρείται ερυθρότητα.Κυρίως οι ανοιχτόχρωμες και ξανθές επιδερμίδες εμφανίζουν τέτοια συμπτώματα.

Πώς διακρίνουμε ένα ευαίσθητο δέρμα;

1)Είναι επιρρεπής στις κοκκινίλες.

2)Αντιδρά άμεσα σε προϊόντα όπως καθαριστικά,απορρυπαντικά.

3)Έχει όψη ξηρού,σκασμένου δέρματος.

4)Παρουσιάσει φαγούρα και αίσθημα καύσου.

Το ευαισθητοποιημένο απ’την άλλη,είναι μια κατάσταση του δέρματος.Μια επίκτητη κατάσταση,που δημιουργεί προσωρινά συμπτώματα.Μπορεί να προκληθεί από το κλίμα,την ατμοσφαιρική ρύπανση,τη διατροφή,το άγχος,απο διάφορες φαρμακευτικές αγωγές(πχ:αντιβίωση),ακατάσχετη χρήση απολεπιστικών προϊόντων,λάθος επιλογή και εφαρμογή καλλυντικών.

Ποιά είναι τα συμπτώματα του ευαισθητοποιημένου δέρματος;

Αφυδάτωση,ερεθισμένη επιδερμίδα,φραγμένοι πόροι,ασυνήθιστα σπυράκια καθώς και εξανθήματα.Εμφανίζεται αίσθημα καύσου,ερυθρότητα ή ακόμα και ξεφλούδισμα καθώς απλώνετε προϊόντα περιποίησης.

Αφού λοιπόν σας παρέθεσα τις διαφορές ανάμεσα στην ευαισθησία και την ευαισθητοποίηση,μπορείτε να μου στείλετε μήνυμα με όποια απορία σας δημιουργήθηκε καθώς και να σας συστήσω τα ιδανικά προϊόντα για τη δική σας περίπτωση.

Please follow and like us: